Diamanter

Hvide og sorte

Diamanter findes i mange størrelser, priser og varianter. De fleste kan enten købes i den klassiske hvide farve, eller med sorte nuancer. Uanset hvad er diamanter en af de mest værdifulde stentyper på smykkemarkedet.

Det er en af de klare årsager til, at de er så eftertragtede. I denne artikel har vi set nærmere på markedets diamantsmykker og ikke mindst på diamanten selv og dens oprindelse.

Verdens dyreste diamant

Det kan ikke komme bag på nogle af diamanter har en ekstrem stor værdi. Alene at forhandlere kan blive millionærer på deres forretning indikerer, at der handles med store summer.

Verdens dyreste diamant er blevet solgt på auktion til 83 millioner dollars og er blevet døbt Pink Star. Man kan så diskutere hvor pink den er, men værdien på ca. 462 danske kroner kan man ikke benægte.

Nr. 2 på listen blev “kun” solgt for 30 millioner dollars og er blevet slået med flere længder.

Diamantsmykker og signalværdien

Diamanter er noget der får julelys i øjnene på de fleste. Specielt kvinder er vilde med diamanten, fordi den ikke bare er smuk og værdifuld, men har en helt særlig signalværdi.
Det er det ultimative for mange personer, når der kommer til rigdom og udsmykning. Det er niveauet over guldsmykker og signalerer en vis velstand.

Det var specielt for mange hundreder år siden, at smykker blev anvendt til at udvise velstand og rigdom, men del af tendenserne findes endnu. Så selvom markedet er blevet bredere, billigere og med flere muligheder, er der stadig en vis prestige i at bære diamantsmykker

Diamanternes oprindelse

De fleste der kender den amerikanske film Blood Diamond med Leonardo DiCaprio i hovedrollen og har hørt storhittet Diamonds are Forever af  rapperen Kanye West, må sidde tilbage med en smag af, at alle diamanter stammer fra Afrika.

Det er rigtig at en stor del af udvindingen stammer derfra, men Indien og Brasilien er to andre store diamantnationer. Det er klart at den store værdi gør diamantområder meget eftertragtede, hvilket har sat sine klare spor op gennem historien.

Det har i hvert fald ikke være til arbejderfolkenes og slaveriets forhold, da magthavere og “herskere” har set en mulighed for at drive rovdrift på arbejdskraften.

Powered by WordPress