Rav

Røde og orange smykker

Ravsmykker har været anvendt i mange tusinde år, faktisk helt siden oldtiden. En af de klare kendetegn ved smykker med rav er, at de har orange farve og en lang forhistorie.

Det tager rigtig mange år at fremstille rav og faktisk er det moder natur der klarer arbejdet for os. Det er nemlig via havet at det bliver skarpt. Ravstykker er reelt forstenet harpiks og det gør ravsmykker til et meget naturligt smykke at bære om halsen eller håndleddet.

Der er altså mange oplagte årsager til, at specielt de ældre generationer er vilde med at bære rav om halsen eller i øreringe. Ravstykkerne har typisk en orange eller en form for rødlig nuance, der klæder de fleste kvinder.

Rav: Harpiks fra nåletræer, gran -og løvtræer

Rav kommer fra diverse træer og dets harpiks. Det er i særdeleshed nåletræer, grantræer og løvtræer, der er ‘producenterne’, når der skal udskille harpiks, der efter millioner af år, kan resultere i flotte smykker.

Du finder ikke andre smykkevarianter, med en længere og mere interessant forhistorie.

Du vil bogstaveligt talt, gå med et stykke natur på kroppen. Man kan ikke tale om et arkæologisk fund, men forhistorien er tilsvarende lang.

 

Ravsmykker og deres guddommelige præg

Det menes populært at rav er frugtbarhedsgudindens Frejas tårer og det er specielt i oldtiden, at man havde denne overbevisning. Det har hængt ved siden og det er kun charmerende, at ens smykker har en dybere betydning eller historie. Uanset om man så tror på dens troværdighed.

Har du lyst til at finde et par nye røde / orange smykker i rav, har du gode muligheder for at finde det online eller i din nærmeste smykkebutik.

Powered by WordPress