Rengøring og pleje af smykker

Det er vigtigt at du plejer dine smykker ordentlig for at holde dem pæne og styrke deres holdbarhed. De fleste gør ikke en indsats og det får konsekvenser for smykkernes udseende.

De mister enten deres glans, eller de holder i kortere tid. I denne artikel er fokus derfor på både rengøring og pleje af smykker. Vi informere dig om hvordan og giver dig gode råd med på vejen.

 

Rengøring af smykker

Selvom det ikke altid er så synligt, tiltrækker smykker skidt og snavs som alt andet. Det er muligt du ikke bemærker det i starten, men hvis du ikke får rengjort dine smykker med jævne mellemrum, vil de miste deres glans og flotte udtryk.

Når du skal rengøre dine smykker afhænger det meget af, hvilke materiale der er tale om. Det er klart, at læder ikke skal behandles under håndvasken.

Når der er tale om “hårde” smykkevarianter som guld, sølv, titanium, safirer og andre stentyper, bør du generelt bruge en blød klud. Dette for at fjerne det sved, creme, snavs og parfume, der måtte have sat sig på dine øreringe eller halskæder.

Vatpinde er et andet godt middel til at komme ind i bestemte afkroge og kan være et effektivt supplement.

 

Pleje af smykker

Pleje og rengøring af smykker kan dække over hinanden, men er ikke altid det samme. Plejen bør i høj grad bestå af en pudsning af overflade, for at fastholde glansen. Generelt bør de blanke og skinnende varianter håndteres med pudsemiddel, mens en klassisk svamp er god til de matte overflader.

Det er vigtigt at du er forsigtig når du plejer dine smykker, så du ikke kommer til at ødelægge deres udstråling. En god hovedregel er, at du hellere må være for forsigtig, end for hård.

 

De gode forholdsregler

Der er en række gode forholdsregler der er gode og benytte, hvis du ofte går med smykker. Det gælder for både mænd og kvinder. Det drejer sig om følgende:

  • Undgå smykkekontakt med parfume og skønhedsprodukter generelt.
  • Pas på med at støde imod med dine smykker i ædelsten. Det kan både skade indfatningen og selve stenen. Disse smykketyper er altså markant mere skrøbelige.
  • Tag smykkerne af når du er aktiv i forbindelse med sport, tager et bad eller skal sove. Du vil opdage at det er markant mere behageligt at sove uden andet end tøj på kroppen.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress