Rubin

Rubin smykker med rød ædelsten

Rubin smykker er meget eksklusive og det kommer til udtryk i både prisen og deres udseende. De er rigtig pæne og signalerer altid en vis velstand og rigdom.

Signalværdien ved smykker var mere udtalt tilbage i historien, men har fortsat en vis betydning. Specielt når der er tale om smykkevarianter af denne standard og værdi.

Smykker med rubin er typisk røde, da det er smykkestenens kendetegn. Rubin er en rød ædelsten og kan findes i mange nuancer. Man finder uslebne rubiner i mørkerøde nuancer, mens de slebne kan blive nærmest pink.

Farvenuancerne er altså mange alt efter hvor meget krom rubinen indeholder og det er til glæde for både smykkeproducenter og dig som køber.

Ordet rubin kommer fra latin

Som det er tilfældet med de fleste ord og andre smykkesten, stammer ordet rubin fra latin. På det sprog hedder det ruber og vil direkte oversat betyde rød.

Nu kan vi ikke kalde rubiner for rød, da det ord allerede er i funktion, så oversættelsen er blevet lidt anderledes.

Minedriften efter ædelsten

Det er alment kendt at ædelsten bliver udvundet fra verdens minedrift, hvor det specielt er de fattige der må tage risikoen. Det er nemlig farligt at arbejde i minerne mange steder. Dels fordi der ikke bliver taget de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger og dels fordi det er svært at kende til minen eksakte opbygning.

Rubiner udvindes fra minedrift i store dele af verden. Af de større områder, kan nævnes Grønland, Madagskar, USA, Myanmar, Kenya, Sibirien og Sri Lanka.

Du kan få flere interessante informationer om mineralet, hvis du besøger denne side på denstoredanske.dk.

Salg af uægte rubiner

Der er svære svindlere der prøver at sælge ædelsten, herunder rubiner, som ikke er ægte. Du bør derfor være meget forsigtig med at handle rubiner som sten, eller i smykker hvor udbyderen virker utroværdig.

Det er heldigvis ikke så fremherskende i Danmark, så du kan roligt handle i nærmest alle danske webshops. Skulle du endelig have haft en dårlig oplevelse, er du velkommen til at kontakte os her. Så vil vi bringe en artikel om det.

Powered by WordPress