Safir

Safir er en af de mest populære og eftertragtede smykkesten i branchen. Alle kvinder vil elske at eje en blå safir, da det giver et smukt og eksklusivt udtryk.

Safir er et mineral og selve navnet stammer fra græsk, hvor det betyder blå sten. Er der noget mineralet er, så er det blåt.

 

Blå safir smykker

En af de klare kendetegn ved safir smykker som ringe og øreringe, er derfor deres meget blå farve. For selvom nuancerne er forskellige fra sten til sten, har de alle en meget klar, lidt mørk, blå farve.

Det gør dem til et oplagt valg i smykkefremstillingen, da blå appellerer til begge køn. Så selvom blå safir smykker primært bæres af kvinder, kan de fremstilles med henblik på både mænd og kvinder.

Safirer forekommer naturligt i strata og sedimenter, ligesom de i visse sammenhænge bliver produceret kunstigt. Det er klart, at de naturlige forekomster er de mest eftertragtede.

Præcis som med mange ændre stentyper, er safirer meget hårde og kan derfor holde i mange år. Den egenskab kombineret med deres pæne ydre, gør dem populære til fremstilling af specielt safir ringe og øreringe

 

Safir ringe, øreringe og vedhæng

Safirer benyttes i mange smykketyper, men det er specielt inden for ringe, øreringe og vedhæng, at de produceres i stor stil.

Det har en del af gøre med efterspørgslen fra markedet og at det primært er i disse smykketyper man benytter smykkesten.

Det er helt forståeligt for blå safir ringe, øreringe eller vedhæng får nemlig bæreren til at stråle og vil være med til at styrke hendes stil.

Vælger du fx. en blå safir ring i sølv, eller et par safir øreringe i hvidguld, er deres udtryk så “bredt” at du kan bære det i alle sammenhænge. Og med nærmest alle de tøjstile du har i klædeskabet.

De blå safir ædelsten kombineres oftest med hvidguld og sølv, da deres lyse farver spiller bedst sammen med stenens blå nuance. Det betyder med andre ord, at blå safir smykker nærmest altid er meget stilfulde og tidløse i deres design.

 

Anvendelsen af safirer

Safirer anvendes i mange sammenhænge, udover smykkefremstillingen. De benyttes ligeledes i forbindelse med optiske komponenter, højteknologisk udstyr, elektronik og til vinduesmaterialer.

Det gør de i høj grad på grund af deres gode egenskaber, hvilket indebærer en hårdhed og særlig slidstyrke. Det understreges af et smeltepunkt der går helt op til 2050 grader celcius. Noget der kræver særlige maskiner for at kunne præstere.

 

Andre farver

Nu har denne artikel primært fokuseret på de blå farver, men der findes faktisk både grønne, orange, gule og pink safirer på markedet også.

De kan altså findes i  mange farvenuancer, men den blå farve er klart den mest udbredte. Specielt inden for smykkebranchen.

 

Renheden

Alle værdifulde ædelsten og materialer som guld, bliver målt på deres renlighed, når de skal værdiansættes. Det er ikke anderledes med de safirerne.

Hovedreglen er, at har din blå safir en violet nuance, har den en høj kvalitet. Er nuancen derimod mere grønlig er kvaliteten ikke god.

Så ligger du inde med en safir ring, eller en ren sten, bør du prøve at undersøge dette for at blive klogere på dens kvalitet.

Powered by WordPress