Smaragd

Smaragd smykkestenen er kendetegnet ved dens grønne farve og dens nuance bliver påvirket af indholdet af krom. Præcis som det er tilfældet med rubin ædelstenen.

Grønne smaragd smykker

Smaragd er meget udbredte i smykkebranchen, da de er med til at give fantastisk flotte og ekslusive smykker. Samtidig er smaragder nogle af de eneste sten som kan bidrage med en grøn farve. Alene det faktum gør dem ekstra interessante for producenterne.

Grønne smaragd smykker passer godt til de fleste personer og benyttes specielt til vedhæng, øreringe og ringe. Det gør de i kombination med materialer som sølv, guld og hvidguld.

Hvad du foretrækker er en smagssag, men der er en tvivl om at grønne smykker med smaragd sten er rigtig populære. Specielt hvis du har økonomi til at bestille en grøn smaragd ring eller vedhæng til kæresten.

Grønne smaragd ringe, vedhæng og øreringe

Der kan være mange årsager til, at det lige netop er til ringe, vedhæng og øreringe, at smaragd stenene bliver anvendt. En af de klare grunde er, at det alle er meget synlige smykkedele og når man investerer mere end tusind kroner for et smykke, skal det helst blive bemærket.

Samtidig har det historisk set primært været disse smykketyper, hvor man har kombineret hårde metaller med smykkesten. Denne tendens gælder ikke kun for smaragd smykker, men for alle smykkesten.

Uanset årsagen, er der kun god grund til at glæde sig over de flotte smaragd ringe, øreringe og vedhæng med grønne sten, som du kan finde på markedet.

De vil virkelig være med til at styrke din personlige stil og en grøn smaragd ring vil varme om hjertet på enhver kvinde.

Smaragdminer på globalt plan

Der findes flere miner i verden, der er med til at udvinde smaragd sten, præcis som det kendes fra andre smykkesten. De lande der bør fremhæves er Columbia, Brasilien, Rusland, Sydafrika og Indien.

I disse lande finder du nogle af de bedste og vigtigste smaragdminer. De færreste tænker over det, men faktisk er de bedste smaragder faktisk mere værd end diamanter.

Disse miner er derfor i høj kurs og dem der driver/ejer de førende i verden, kommer derfor næppe til at mangle smør på brødet.

Du kan læse mere om smykkestenen på Signenjust.dk, hvor du kan finde yderligere informationer om smykkestenen. Klik her for at komme til hendes artikel.

 

Interessante fakta om smaragd stentypen

  • Det græske navn er smaragdos.
  • Det er en beryl og den grønne farve skyldes mængden af krom.
  • Omtales første gang i 1200-tallet (Venedig).
  • Sydamerika er området med flest smaragder.
Powered by WordPress