Zirkon

Zirkon er et smukt og stilfuldt mineral som de fleste kender fra diverse ringe og øreringe. Det er specielt i disse, at man benytter dem. Derudover er zircon anvendt når der skal laves zirconium.

Er du i tvivl om hvordan zircon smykker ser ud, har vi indsat en række eksempler nedenfor:

 

Stilfulde og hvide zirkon smykker

Når zirkon anvendes til smykker er de med til at give nogle flotte og rigtig stilfulde varianter. Zirkon smykker er typisk hvide eller meget lyse i deres udtryk.

Det betyder at de passer godt sammen med det meste, uanset om det er sølv, guld eller hvidguld. Zirkon er en af de mest udbredte materialer, når der skal anvendes stentyper til smykket.

De appellerer nemlig rigtig bredt og kan bæres i alle finere sammenhænge. Reelt også i hverdagen, hvis du ikke er bange for at slide dem for meget.

Hvis du har lyst til at se flere billeder af zirkon smykker, kan du blot klikke ind på billederne for at se mere. Der er nok at vælge imellem, hvis du er vild med smykkestenen og dens udtryk.

 

Kendetegn ved zirkon

Zirkon er et hårdt mineral og den gode slidstyrke gøre dem til et godt matche, i mange sammenhænge. Zirkoner kan nemlig klare høje tryk og temperaturer. Det anvendes primært som smykkesten, men benyttes ligeledes af landets tandlæger i visse situationer. Typisk når front -og kindtænder skal tilses.

Det er med til at understrege, den mange gode egenskaber og styrker som mineralet har. Nu er det de færreste der forbinder zirkonkrystaller med et mineral, men det er ikke desto mindre tilfældet.

Det er specielt i Sri Lanka, Cambodja, Thailan at du finder forskellige former for zirkoner. De findes nemlig i blålige, gullige, grønlige og brunlige nuancer. Ligesom de helt klassiske i hvide farver.

Du kan læse flere fakta om mineralet på denstoredanske.dk her.

Powered by WordPress